Eero Haapalehto Nihtimäen tiuskea rakki

Härskiä peliä Kokoomusnuorten puheenjohtajakampailussa: Sazonov -ei jatkoon.

  • Härskiä peliä Kokoomusnuorten puheenjohtajakampailussa: Sazonov -ei jatkoon.

Olen ollut jo jonkun aikaa todella ylpeä yhteisen tekemisen meiningin kulttuurista Kokoomusnuorissa, mutta...

 

Viime yönä kamomillateet tuli väärään kurkkuun kun avasin facebookin. Kokoomusnuorten puheenjohtajaehdokas Daniel Sazonov oli kirjoittanut tänne puheenvuoroon kirjoituksen, jossa hän kyseenalaistaa jäsendemokratian toteutumisen Uudenmaan Kokoomusnuorissa. Hän nostaa esille, että pidämme kokouksen Saukkolassa (josta helsinkiläinen ei ilmeisesti ole kuullut) ja maininta kokouksessa päätettävistä asioista kuten (ilmeisesti häntä henkilökohtaisesti kiinnostavista) kokousvaltakirjoista oli ilmoitettu vasta viestin loppupuolella "korulauseiden", kuten järjestöllisen kehittämisen jälkeen.

 

Kokous järjestetään Saukkolassa, koska tilaisuuden yhteydessä on tarkoitus järjestää mökkikokoontuminen, missä suunnitellaan piirin syksyn toimintaa. Tämä tuskin on huonoa järjestökulttuuria. Minusta lähinnä päinvastoin. Byrokraattisen toiminnan sijaan piirissämme on ollut tapana keskustella avoimesti ja rennosti toiminnastamme.

 

No. Myönnettäköön puheenjohtajamme puolesta tähän väliin, että kokouskutsu oli hätäisesti laadittu ja ainakin osittain kopioitu Pirkanmaan Kokoomusnuorten juuri aiemmin lähettämästä kokouskutsusta. Tarkempaa tietoa tapahtumasta oli tarkoitus lähettää jäsenistölle myöhemmin. Missään tapauksessat tarkoitus ei ole ollut sumuttaa jäsenistöä vaan ainoastaan saada nyt sääntöjen vaatimalla tavalla kokous kutsutuksi.

 

Ajattelin aluksi että järjestön uudistamisella, #UusiKNL -teemalla kampaileva puheenjohtajaehdokas yrittää nyt nostaa esille konkreettisia ongelmakohtia ja että kyse on väärinkäsityksestä jonka puheenjohtajaehdokas nostaa nyt esille vähän typerällä foorumilla.Voi kuinka väärässä olinkaan. Kyse ei ollut mistään väärinkäsityksestä -tietenkään. Ei Kokoomusnuorten puheenjohtajaehdokas kirjoita vahingossa tällaisista "ongelmista" blogin välityksellä.
Tässä haluttiin lietsoa Kokoomusnuoria kohti vastakkainasettelua ja kiihottaa kansaa ympäri liittoa valloittamaan piirikokouksia. Siis toimimaan samalla meiningillä kuin konsanaan vuonna 2009 kun aktiivit lähtivät liittävään kumminserkunkaimoja jäseniksi ja toivat nämä sitten mukanaan kokouksiin täyttämään äänestyslipukkeita.
Daniel Sazonov kun ei ole sitoutunut noudattamaan jäsenäänestyksen tulosta ja julistaa tässä käytännössä kampanjansa liikkeelle. Hän lähtee siitä että paremmat mahdollisuudet tulla valituksi on valtakirjojen kautta ja sen mukaan kannattaa kampanjoida. Tärkeintä on nyt saada (omat) joukot liikkeelle piirikokouksiin.

 

Daniel Sazonov on pyrkinyt markkinoimaan itseään liittoa yhdistävänä puheenjohtajana. Sen jälkeen, kun Sazonov on julkisesti opastanut ja nöyryyttänyt kahden suuren kokoomusnuorten piirin toimijat, ei taida olla enää edellytyksiä toimia liittoa yhdistävänä puheenjohtajana. Riitaa haastamalla ei yhteisymmärrystä rakenneta.

 

Kokoomusnuorten puheenjohtajan tärkeimpiä ominaisuuksia on hyvä julkisuuden hallinta. Daniel Sazonovin kirjoituksen jälkeen Kokoomusnuorten toimintaa on ihmetellyt twitterissä Jussi Railo ja meille on naureskellut avoimesti vasemmiston Jussi Saramo. Tämä ei todellakaan ole hyvää julkisuuden hallintaa.

 

Ei jatkoon.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Täällä Pirkanmaalla tuo kokouksen järjestäminen Peräheikkilässä lauantaiaamuna klo 8.00 tekee selväksi ainakin sen, että järjestö on tarkoitettu lähinnä niille, joilla on oma auto.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

"Siis toimimaan samalla meiningillä kuin konsanaan vuonna 2009 kun aktiivit lähtivät liittävään kumminserkunkaimoja jäseniksi ja toivat nämä sitten mukanaan kokouksiin täyttämään äänestyslipukkeita."

Uteliaisuus heräsi, vaikka kyse onkin kuuden vuoden takaisesta tapahtumasta. Mistäs tässä oli kyse?

Käyttäjän eerohaapalehto kuva
Eero Haapalehto

Itse kun en ollut Kokoomusnuorten jäsen tuolloin ja seurasin Kokoomusopiskelijoista toimintaa niin menee ihan tornihuhujen varassa.

Likaista peli oli joka tapauksessa kun Wille Rydman ja Tomi Sandström kisasivat puheenjohtajuudesta. Kummankin kannattajat tekivät todella konkreettisesti kaikkensa kokousvaltakirjojen eteen. Lopulta se oli alle 2 kokonaisen valtakirjan ero joka ratkaisi.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Aa, siis puheenjohtajavaali! Nyt muistin itsekin, että Rydman peräti myönsi myöhemmin Helsingin Sanomissa avoimesti maksaneensa kannattajiensa jäsenmaksuja ja antoi ymmärtää, että Sandström olisi tehnyt samoin. Haastattelu löytyikin kun vähän verkosta haeskelin.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #9

Tuohan on rikoslaissa määritelty vaalilahjonnaksi rikoksista poliittisia oikeuksia vastaan luvun alla. Käsittääkseni sen toisessa pykälässä mainittu yleinen äänestys tarkoittaa myös yhdistysvaaleja.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #9

Kokoomuksessa näyttää tuo valtakirjasairaus saavuttaneen jo epidemian mittasuhteet, mutta väärennetyt valtakirjathan avasivat tien Kataisellekin EU:n huipulle-
Mitä isot eellä niin pennut perässä, näyttää pitävän paikkansa, hyvä vain, että tulevat julkisuuteen.
Käytät rehellisesti sanaa lonkerot.

Joel Rouvinen

Miksei mökkikokoontumista mainita kokouskutsussa vai jättikö Sazonov sen lainauksestaan pois?

Ja onko tuo jäsenistölle vai hallitukselle tarkoitettu mökkikokoontuminen?

Käyttäjän eerohaapalehto kuva
Eero Haapalehto

Kyseessä on koko jäsenistölle tarkoitettu mökkikokoontuminen ja siitä tulee erillinen fb-tapahtuma ja muuta tarkempaa inffoa. Kokouskutsulla oli kiire ja sen vuoksi se lähti ohjeistuksen osalta puutteellisena.

Käyttäjän lkarppi kuva
Lauri Karppi

Eli kirje todella oli puutteellinen. Ja jos tästä huomauttaa ei ole enää kelvollinen puheenjohtajaehdokkaaksi, koska on suututtanut puutteellisen kirjeen kirjoittajan? Onpa asiallista meininkiä :D

Mutta popparit on esillä, jatkakaa.

Käyttäjän eerohaapalehto kuva
Eero Haapalehto Vastaus kommenttiin #6

Toki saa huomauttaa. Tosin meillä on ollut Danielin kanssa tapana ihan säännöllisesti tavata ja soitellakin, että olisi voinut ehkä muillakin foorumeilla huomauttaa kuin julkisessa blogissa. Huonosti hoidettu -toki myös meiltä, mutta erityisesti tältä puheenjohtajaehdokkaalta.

Käyttäjän AmosAhola kuva
Amos Ahola

Itse kuuluin aikoinaan kokoomusnuoriin, nyt vaalien alla en olisi enää harkinnut yhtäkään ns. vanhaa puoluetta, koska maan tapa ja suhmurointi. Siksipä Viskipuolue : )

Käyttäjän JaniHtnen kuva
Jani Hätönen

Sama mätä meno jatkuu. Yli 20v sitten päätin jättää puolueaktiivisuuden kun uinuneita lähiöjärjestöjä heräteltiin sopivasti ennen jotain diivadaaba (ei typo) pikkupuheenjohtaja vaalia jotta saatiin kaverit äänestämään.
Demokratian riemuvoitto.
Eikä se meno oo tämän kummempaa muuallakaan, oli kyse toisesta puolueesta tai harrastusjärjestöstä. Valta sokaisee.

Toimituksen poiminnat